BOVILIS RSP LIVE VET.


MSD Animal Health
 

Præsentation

Intranasal vaccine med levende BRS-virus, parainfluenza-3-virus.
Næsespray, lyofilisat og solvens til suspension
DeklarationLevende bovine respiratory syncytial virus (BRSV), stamme Jencine-2013: 5.0 - 7.0 log10 TCID50*, levende bovine parainfluenza virus type 3 (PI3), stamme INT2-2013: 4.8 - 6.5 log10 TCID50* - *50% tissue culture infective dose. Lyofilisat: Basal B8 medium, hydrolyseret gelatine, pankreasfordøjet casein, sorbitol, dinatriumhydrogenphosphatdihydrat. Solvens: Dinatriumhydrogenphosphatdihydrat, kaliumdihydrogenphosphat, natriumchlorid, saccharose, vand til injektionsvæsker.
BrugsvejledningNasal anvendelse. Vaccinér kalve på 1 uge og frem. Bland lyofilisat med solvens som beskrevet nedenfor. Det skal sikres, at lyofilisatet er fuldstændig blandet før anvendelse. Den blandede opløsning er en rosa eller lyserød farvet suspension. Administrér en enkelt dosis på 2 ml blandet vaccine pr. dyr, 1 ml i hvert næsebor. Vejledning i blanding: For korrekt blanding af lyofilisatet overføres solvensen ved brug af nål og sprøjte til hætteglasset med lyofilisat (2 ml til 1-dosis, 10 ml til 5-dosis og 20 ml til 10-dosis, se også tabellen nedenfor). Vakuummet i hætteglasset medvirker til, at sprøjten hurtigt tømmes. Resuspendér så ved at ryste. Vaccinesuspensionen kan tages op i en sprøjte med en ren spids. Vaccinen i sprøjten er nu klar til brug, direkte fra spidsen af sprøjten. En sprøjteanordning er ikke nødvendig. Når dyr vaccineres, anbefales det at skifte sprøjten eller spidsen af en multidosissprøjte mellem vaccination af dyrene for at undgå overførsel af patogener.
Doser pr. htgl. Mængde solvens Dosis
1 2 ml 2 ml
5 10 ml 2 ml
10 20 ml 2 ml
DoseringKvæg: Nasal anvendelse. Administrér en enkelt dosis på 2 ml blandet vaccine pr. dyr, 1 ml i hvert næsebor.
TilbageholdelsestidKvæg: Ingen.
OpbevaringLyofilisat: Opbevares i køleskab (2°C-8°C). Må ikke nedfryses. Beskyttes mod lys. Solvens: Opbevares ved temperaturer under 25°C, hvis opbevaret uafhængigt fra lyofilisat. Må ikke nedfryses.
Udl. bestemmelseBP.
HoldbarhedLyofilisat: 2 år. Solvens (2 ml): 3 år. Solvens (10 ml, 20 ml): 5 år.
Pakninger
Pakninger
VIF-nummer Nordisk varenr Pakning Pris excl. moms
28644 428434 1 x 5 ds.  
 

Mere information om produktet

Virkningsmekanismer/egenskaber
Vaccinen stimulerer aktiv immunitet mod Bovine Respiratory Syncytial-virus og parainfluenza-3-virus. Vaccinen stimulerer receptorer og cytokiner, der er involveret i naturlige antivirale immunrespons.
Indikationer
Til aktiv immunisering af kalve fra 1-ugers alderen og fremefter til reduktion af kliniske symptomer fra respiratoriske sygdomme og reduktion af virusspredning fra infektioner med BRSV og PI3. Indtræden af immunitet: BRSV: 5 dage. PI3: 1 uge. Varighed af immunitet: 12 uger.
Bivirkninger
Let og forbigående udflåd fra næsen er meget almindeligt forekommende i to dage efter vaccination. Let og forbigående hoste er almindeligt forekommende og forsvinder normalt i løbet af tre dage. Let og forbigående udflåd fra øjnene er almindeligt forekommende og forsvinder normalt i løbet af to dage. En forbigående stigning i respirationsrate er almindeligt forekommende og forsvinder normalt i løbet af 4 dage. En forbigående mindre stigning i kropstemperatur er meget almindeligt forekommende efter vaccination (meget sjældent op til 41,1°C) og forsvinder i løbet af 4 dage.
Kontraindikationer
Ingen.
Interaktioner
Der foreligger ingen oplysninger om sikkerhed og virkning ved brug af vaccinen sammen med andre lægemidler til dyr. En eventuel beslutning om at anvende vaccinen umiddelbart før eller efter brug af et andet lægemiddel til dyr skal derfor tages med udgangspunkt i det enkelte tilfælde.
Drægtighed, diegivning og laktation
Må ikke anvendes under drægtigheden og laktation.
VINordic | St. Kongensgade 81 | 1264 København K | www.vinordic.org | Telefon: +45 69 15 28 88 | Mail: info@vinordic.org